Σπαστήρας Enoitalia με Αναδευτήρα Eno 1: Αποτελεσματική Προετοιμασία Σταφυλιών
Ο Σπαστήρας Enoitalia με Αναδευτήρα Eno 1 (Κωδ. 02501) είναι ένας χειροκίνητος σπαστήρας σταφυλιών, σχεδιασμένος για την αποτελεσματική προετοιμασία του καρπού πριν την πίεση. Με κυλίνδρους αλουμινίου και ενσωματωμένο αναδευτήρα, προσφέρει μια αξιόπιστη και ελεγχόμενη διαδικασία σύνθλιψης, ιδανική για οικιακούς οινοποιούς και μικρές παραγωγές.
Χειροκίνητη Λειτουργία: Απλός και αξιόπιστος στη χρήση, χωρίς την ανάγκη ηλεκτρικής ενέργειας, καθιστώντας τον ιδανικό για χρήση σε οποιοδήποτε περιβάλλον.
Κύλινδροι Αλουμινίου: Οι κύλινδροι σύνθλιψης είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο, προσφέροντας ανθεκτικότητα στη χρήση και αντοχή στη διάβρωση.
Ρύθμιση Διάκενου Κυλίνδρων: Η βάση των κυλίνδρων επιτρέπει την προσαρμογή του διάκενου, δηλαδή της απόστασης μεταξύ τους. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να ρυθμίσει το επίπεδο της πίεσης που ασκείται στα σταφύλια, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή σύνθλιψη.
Αποτροπή Διέλευσης Στερεών Υπολειμμάτων: Η ρύθμιση του διάκενου διασφαλίζει ότι κανένα στέρεο υπόλειμμα (π.χ. τσαμπιά, κουκούτσια) δεν θα περάσει μαζί με τον μούστο, διατηρώντας την καθαρότητα του χυμού.
Ενσωματωμένος Αναδευτήρας: Η παρουσία αναδευτήρα εντός της χοάνης βοηθά στην ομοιόμορφη τροφοδοσία των σταφυλιών προς τους κυλίνδρους, αποτρέποντας τα μπλοκαρίσματα και εξασφαλίζοντας συνεχή ροή.
Χοάνη & Αναδευτήρας από Βαμμένο Σίδηρο: Παρέχουν στιβαρότητα και ανθεκτικότητα στη δομή του σπαστήρα.
Ικανοποιητική Παραγωγή: Με δυνατότητα παραγωγής 500 - 700 kg/h, καλύπτει τις ανάγκες μικρών και μεσαίων παραγωγών.
Συμπαγής & Ελαφρύς: Με βάρος μόλις 22 kg, είναι σχετικά εύκολος στη μεταφορά και αποθήκευση.
Κωδικός: 02501
Τύπος: Χειροκίνητος Σπαστήρας με αναδευτήρα
Υλικό Κυλίνδρων: Αλουμίνιο
Υλικό Χοάνης & Αναδευτήρα: Βαμμένος σίδηρος
Εσωτερικές Διαστάσεις Κάδου (Χοάνης): 850 x 560 mm
Διαστάσεις Κυλίνδρων: 220 mm
Παραγωγή: 500 - 700 kg/h
Βάρος: 22 kg
Ο Σπαστήρας Enoitalia με Αναδευτήρα Eno 1 είναι ιδανικός για:
Οικιακούς Οινοποιούς: Για την προετοιμασία σταφυλιών πριν την πίεση για την παραγωγή σπιτικού κρασιού.
Μικρές Εκμεταλλεύσεις / Αγροκτήματα: Για την επεξεργασία της σοδειάς από μικρούς αμπελώνες.
Χομπίστες: Που ασχολούνται με την παραγωγή χυμών ή άλλων προϊόντων από φρούτα που απαιτούν σύνθλιψη.
Εκπαιδευτικούς Σκοπούς: Για την επίδειξη της διαδικασίας σύνθλιψης σταφυλιών.
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τον σπαστήρα σε μια σταθερή και επίπεδη επιφάνεια, ιδανικά πάνω από ένα δοχείο συλλογής (π.χ., κάδο, βαρέλι) ή το πιεστήριο, ώστε ο σπασμένος καρπός (μούστος) να συλλέγεται άμεσα.
Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι καθαρά και συναρμολογημένα σωστά.
Ρυθμίστε το διάκενο των κυλίνδρων: Χρησιμοποιήστε τους μηχανισμούς ρύθμισης (συνήθως βίδες ή μοχλοί) για να προσαρμόσετε την απόσταση μεταξύ των κυλίνδρων. Για σταφύλια, το διάκενο πρέπει να είναι αρκετά μικρό ώστε να σπάζουν τα ρώγα αλλά όχι τόσο μικρό ώστε να συνθλίβονται τα κουκούτσια.
Τροφοδοσία:
Ρίξτε προσεκτικά τα σταφύλια (ή άλλα φρούτα) στη χοάνη του σπαστήρα. Μην υπεργεμίζετε τη χοάνη.
Σύνθλιψη:
Περιστρέψτε τη χειρολαβή του σπαστήρα με σταθερή και ομοιόμορφη ταχύτητα.
Ο αναδευτήρας θα οδηγήσει τα σταφύλια προς τους κυλίνδρους, οι οποίοι θα τα συνθλίψουν.
Ο σπασμένος καρπός (μούστος) θα πέσει από κάτω στον κάδο συλλογής.
Παρακολούθηση:
Κατά τη λειτουργία, παρακολουθείτε τη διαδικασία για τυχόν μπλοκαρίσματα ή προβλήματα.
Εάν παρατηρήσετε ότι δεν σπάνε όλα τα ρώγα ή ότι περνούν τσαμπιά, απενεργοποιήστε, ρυθμίστε ξανά το διάκενο και καθαρίστε τυχόν εμπόδια.
Μετά τη Χρήση:
Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνθλιψη, απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τη χοάνη και τους κυλίνδρους.
Η σωστή συντήρηση παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του σπαστήρα σας.
Καθαρισμός:
Άμεσα μετά από κάθε χρήση: Καθαρίστε σχολαστικά όλα τα μέρη του σπαστήρα με νερό (χοάνη, κυλίνδρους, αναδευτήρα, μηχανισμό). Υπολείμματα σταφυλιών και χυμού μπορεί να στεγνώσουν και να σκληρύνουν, καθιστώντας τον καθαρισμό δύσκολο και προκαλώντας διάβρωση.
Στεγνώστε καλά όλα τα μεταλλικά μέρη για να αποφύγετε τη διάβρωση.
Λίπανση:
Λιπαίνετε περιοδικά τα σημεία άρθρωσης και τους άξονες περιστροφής των κυλίνδρων και του αναδευτήρα. Χρησιμοποιήστε λιπαντικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα (αν το επιθυμείτε για υγιεινικούς λόγους) ή ένα γενικής χρήσης γράσο.
Έλεγχος Φθοράς:
Ελέγχετε τους κυλίνδρους για τυχόν φθορές ή ζημιές. Αντικαταστήστε τους αν είναι απαραίτητο.
Ελέγξτε τη χειρολαβή και τον μηχανισμό περιστροφής για τυχόν χαλαρώσεις ή φθορές.
Αποθήκευση:
Όταν δεν χρησιμοποιείται, αποθηκεύστε τον σπαστήρα σε ξηρό, καθαρό και προστατευμένο χώρο, μακριά από ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία.
Χέρια και Μέλη: Ποτέ μην βάζετε τα χέρια ή άλλα μέλη του σώματος μέσα στη χοάνη ή κοντά στους κυλίνδρους κατά τη λειτουργία του σπαστήρα. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος σύνθλιψης.
Προσωπικός Εξοπλισμός Προστασίας (ΠΠΕ): Συνιστάται η χρήση γαντιών για την προστασία των χεριών και ενδεχομένως γυαλιών για προστασία από πιτσιλιές χυμού.
Σταθερότητα: Βεβαιωθείτε ότι ο σπαστήρας είναι τοποθετημένος σε σταθερή βάση για να αποφευχθεί η ανατροπή κατά τη λειτουργία.
Καθαριότητα Περιβάλλοντος: Κρατήστε τον χώρο εργασίας καθαρό από χυμούς και υπολείμματα που μπορεί να τον κάνουν ολισθηρό.
Παιδιά και Ζώμα: Κρατήστε παιδιά και ζώα μακριά από τον σπαστήρα ανά πάσα στιγμή.
Μην τροποποιείτε τον σπαστήρα.
Ο Σπαστήρας Enoitalia με Αναδευτήρα Eno 1 καλύπτεται από εγγύηση 2 ετών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση σχετικά με την εγγύηση, επικοινωνήστε με τον πωλητή ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Enoitalia, παρέχοντας τον κωδικό προϊόντος (02501) και την απόδειξη αγοράς. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης, καθώς η παράλειψή τους μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.