phone
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟ
KΥΠΡΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ  - ΣΑΒΒΑΤΟ
08:00 πμ - 09:00 μμ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
 0,00€
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
  Το καλάθι σας είναι άδειο.

BAESSO Σταφυλοπιεστήριο Ιταλίας 11 λίτρων

Κωδ.: 
124.101
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: 
-50%
BAESSO  Σταφυλοπιεστήριο Ιταλίας 11 λίτρων

BAESSO Σταφυλοπιεστήριο Ιταλίας 11 λίτρων

Κωδ.: 
124.101
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: 
 
650,00€    325,24€
Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ
Τεμ.:
Προσθήκη στο καλάθι

BAESSO Σταφυλοπιεστήριο Ιταλίας 11 λίτρων

Περιγραφή

Σταφυλοπιεστήριο BAESSO Ιταλίας 11 λίτρων (Μοντέλο X2, Φ 20)

 

Το Σταφυλοπιεστήριο BAESSO Ιταλίας 11 λίτρων (Κωδ. 124.101, Μοντέλο: X2, Τύπος: Φ 20) είναι ένα κλασικό, χειροκίνητο πιεστήριο, κατασκευασμένο στην Ιταλία, ιδανικό για μικρής κλίμακας οινοποίηση και παραγωγή χυμού από φρούτα. Με χωρητικότητα 11 λίτρων, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για οικιακούς οινοποιούς, χομπίστες και όσους επιθυμούν να επεξεργαστούν μικρές ποσότητες καρπών με παραδοσιακό και αξιόπιστο τρόπο.

 

 

 

Κύρια Χαρακτηριστικά & Πλεονεκτήματα

 

  • Ιταλική Κατασκευή: Κατασκευάζεται στην Ιταλία, μια χώρα με μακρά παράδοση και τεχνογνωσία στην παραγωγή οινοποιητικού εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας ποιότητα και αντοχή.

  • Ιδανικό για Μικρές Ποσότητες: Με χωρητικότητα 11 λίτρων και διαστάσεις κάδου 20x35cm, είναι τέλεια προσαρμοσμένο για οικιακή χρήση, επιτρέποντας την επεξεργασία μικρών παρτίδων σταφυλιών ή άλλων φρούτων.

  • Απλή & Αποτελεσματική Λειτουργία: Ο μηχανικός χειροκίνητος μηχανισμός πίεσης είναι απλός στη χρήση και επιτρέπει την αποτελεσματική εξαγωγή χυμού με ελεγχόμενο τρόπο.

  • Στιβαρή Κατασκευή: Αν και δεν αναφέρονται λεπτομέρειες υλικών στην παρεχόμενη περιγραφή, τα ιταλικά πιεστήρια αυτής της κατηγορίας κατασκευάζονται συνήθως από στιβαρό χάλυβα για τον κορμό και ανθεκτικό ξύλο για τις σανίδες του κλωβού, εξασφαλίζοντας μακροζωία.

  • Συμπαγείς Διαστάσεις & Βάρος: Με βάρος 18 kg, είναι σχετικά εύκολο στη μεταφορά και την αποθήκευση, κατάλληλο για χώρους με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο.

  • Πολυχρηστικότητα: Κατάλληλο για την συμπίεση σταφυλιών για κρασί, καθώς και άλλων φρούτων για την παραγωγή χυμών (π.χ., μήλα, ρόδια, κυδώνια).

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

  • Κωδικός: 124.101

  • Κατασκευαστής: BAESSO (Ιταλία)

  • Τύπος: Φ 20

  • Μοντέλο: X2

  • Διαστάσεις Άξονα: 28mm

  • Διαστάσεις Κάδου (Διάμετρος x Ύψος): 20x35cm

  • Χωρητικότητα: 11 λίτρα

  • Βάρος: 18 kg


 

Πεδία Εφαρμογής

 

Το Σταφυλοπιεστήριο BAESSO 11 λίτρων είναι ιδανικό για:

  • Οικιακούς Οινοποιούς: Για την παραγωγή σπιτικού κρασιού σε μικρές ποσότητες, διατηρώντας την παράδοση και τον έλεγχο της ποιότητας.

  • Χομπίστες: Που ασχολούνται με την παραγωγή χυμών, ξυδιού ή άλλων προϊόντων από φρούτα.

  • Εκπαιδευτικούς Σκοπούς: Σε μικρές κοινότητες ή σχολές που διδάσκουν την παραδοσιακή οινοποίηση.


 

Οδηγίες Χρήσης

 

  1. Προετοιμασία:

    • Τοποθετήστε το πιεστήριο σε μια επίπεδη, σταθερή και καθαρή επιφάνεια που μπορεί να αντέξει το βάρος του γεμάτου πιεστηρίου και να είναι εύκολο να καθαριστεί από τον χυμό.

    • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι καθαρά και συναρμολογημένα σωστά. Πλύνετε καλά πριν από την πρώτη χρήση.

    • Προετοιμασία καρπού: Για σταφύλια, συνήθως γίνεται πρώτα εκραγισμός (απομάκρυνση των τσαμπιών) και ελαφρύ πάτημα για να σπάσουν τα ρώγα πριν μπουν στον κλωβό. Για άλλα φρούτα, μπορεί να χρειαστεί κοπή σε μικρότερα κομμάτια.

  2. Γέμισμα:

    • Τοποθετήστε το φίλτρο ή το ύφασμα πρέσας (αν χρησιμοποιείτε) στον πάτο του κλωβού (καλαθιού).

    • Γεμίστε τον κλωβό με τον προετοιμασμένο καρπό, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος και να μην τον γεμίζετε υπερβολικά.

    • Τοποθετήστε το κάλυμμα συμπίεσης (ξύλινα μπλοκ) πάνω στον καρπό.

  3. Συμπίεση:

    • Τοποθετήστε τον μηχανισμό πίεσης (βίδα) πάνω στο κάλυμμα συμπίεσης.

    • Χρησιμοποιήστε τη χειρολαβή (μανέλα) για να περιστρέψετε τη βίδα και να ασκήσετε πίεση στον καρπό.

    • Ασκήστε πίεση σταδιακά και αργά. Ο χυμός θα αρχίσει να βγαίνει από τις σχισμές των σανίδων και να συλλέγεται στη λεκάνη αποστράγγισης. Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το στόμιο της λεκάνης για να συλλέξετε τον χυμό.

    • Όταν η ροή του χυμού μειωθεί, μπορείτε να σταματήσετε, να απελευθερώσετε λίγο την πίεση, να ανακατέψετε τον πολτό μέσα στον κλωβό (για να εκτεθούν νέες επιφάνειες) και να επαναλάβετε τη συμπίεση για να εξαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.

  4. Απελευθέρωση Πίεσης & Άδειασμα:

    • Όταν ολοκληρωθεί η συμπίεση, περιστρέψτε τη βίδα αντίστροφα για να απελευθερώσετε πλήρως την πίεση.

    • Αφαιρέστε τα μέρη του πιεστηρίου και αδειάστε τον συμπιεσμένο πολτό.

  5. Καθαρισμός:

    • Καθαρίστε άμεσα όλα τα μέρη του πιεστηρίου με νερό μετά από κάθε χρήση για να αποφύγετε την ξήρανση των υπολειμμάτων καρπού και να διατηρήσετε την υγιεινή.


 

Οδηγίες Συντήρησης

 

Η σωστή συντήρηση παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του πιεστηρίου σας.

  1. Καθαρισμός:

    • Μετά από κάθε χρήση: Καθαρίστε σχολαστικά όλα τα μέρη (λεκάνη, σανίδες, βίδα, μεταλλικά μέρη) με νερό. Για τις ξύλινες σανίδες, μπορεί να χρειαστεί ελαφρύ τρίψιμο για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα.

    • Στεγνώστε καλά όλα τα μεταλλικά μέρη για να αποφύγετε τη διάβρωση.

  2. Λίπανση:

    • Λιπαίνετε τακτικά τον άξονα της βίδας και το παξιμάδι (καστάνια) με ένα λιπαντικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα (αν το πιεστήριο χρησιμοποιείται για πόσιμο χυμό) ή με γενικό λιπαντικό, φροντίζοντας να μην έρθει σε επαφή με τον καρπό.

  3. Ξύλινες Σανίδες:

    • Οι ξύλινες σανίδες πρέπει να διατηρούνται καθαρές και στεγνές μετά τη χρήση. Εάν στεγνώσουν υπερβολικά και συρρικνωθούν, μπορεί να εμφανίσουν κενά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να τις βρέξετε λίγο πριν τη χρήση για να διογκωθούν.

    • Αντικαταστήστε τυχόν φθαρμένες ή σπασμένες σανίδες.

  4. Αποθήκευση:

    • Αποθηκεύστε το πιεστήριο σε ξηρό, καθαρό και δροσερό μέρος, μακριά από ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία, για να προστατεύσετε τα μεταλλικά και ξύλινα μέρη.


 

Προφυλάξεις Ασφαλείας

 

  • Σταθερότητα: Βεβαιωθείτε ότι το πιεστήριο είναι τοποθετημένο σε απόλυτα σταθερή και επίπεδη επιφάνεια για να αποφευχθεί η ανατροπή κατά τη συμπίεση.

  • Όρια Φορτίου: Μην υπεργεμίζετε τον κλωβό. Η υπέρβαση της χωρητικότητας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πιεστήριο.

  • Χέρια και Μέλη: Κρατήστε τα χέρια και τα άλλα μέλη του σώματος μακριά από τον κλωβό και τον μηχανισμό συμπίεσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Υπάρχει κίνδυνος σύνθλιψης.

  • Προσωπικός Εξοπλισμός Προστασίας (ΠΠΕ): Συνιστάται η χρήση γαντιών για την προστασία των χεριών.

  • Καθαριότητα Περιβάλλοντος: Κρατήστε τον χώρο γύρω από το πιεστήριο καθαρό και απαλλαγμένο από ολισθηρά υπολείμματα χυμού.

  • Παιδιά και Ζώα: Κρατήστε παιδιά και ζώα μακριά από το πιεστήριο ανά πάσα στιγμή.

  • Μην τροποποιείτε το πιεστήριο.


 

Εγγύηση

 

Το Σταφυλοπιεστήριο BAESSO Ιταλίας 11 λίτρων καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση σχετικά με την εγγύηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον πωλητή ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της BAESSO, παρέχοντας τον κωδικό προϊόντος (124.101) και την απόδειξη αγοράς. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις οδηγίες χρήσης και συντήρησης, καθώς η παράλειψή τους μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.





facebook instagram
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΘΗΝΑ 2122134303
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2132134303

ΑΡ ΓΕΜΗ 147532904000
Bank Cards 1 Bank Cards 2
© 2020 - ergaleiostore.gr [XTemplate]
  • [] (/infocus/copy.tpl) does not exist

  • parse: blockname [COPY] does not exist

Back To Top
gr