Σταφυλοπιεστήριο ENOITALIA E 250: Παραδοσιακή Ποιότητα Ιταλίας για Οικιακή Χρήση
Το Σταφυλοπιεστήριο ENOITALIA E 250 (Κωδ. ENOITALIA E 250) είναι ένα κλασικό, χειροκίνητο πιεστήριο, κατασκευασμένο στην Ιταλία, ιδανικό για μικρής κλίμακας οινοποίηση και παραγωγή χυμού από φρούτα. Με χωρητικότητα 23 λίτρων, αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικιακούς οινοποιούς, χομπίστες και όσους επιθυμούν να μετατρέψουν τους καρπούς τους σε ποιοτικά υγρά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο.
Ιταλική Κατασκευή: Κατασκευάζεται στην Ιταλία, χώρα με μεγάλη παράδοση στην οινοποίηση, εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία.
Ιδανικό για Μικρές Ποσότητες: Με χωρητικότητα 23 λίτρων, είναι τέλεια προσαρμοσμένο για οικιακή χρήση, επιτρέποντας την επεξεργασία μικρών παρτίδων σταφυλιών ή άλλων φρούτων.
Απλή & Αποτελεσματική Λειτουργία: Ο μηχανικός χειροκίνητος μηχανισμός πίεσης είναι απλός στη χρήση και επιτρέπει την αποτελεσματική εξαγωγή χυμού με ελεγχόμενο τρόπο.
Ανθεκτική Κατασκευή: Αν και δεν αναφέρονται λεπτομέρειες υλικών στην παρεχόμενη περιγραφή, τα ιταλικά πιεστήρια αυτής της κατηγορίας κατασκευάζονται συνήθως από στιβαρό χάλυβα για τον κορμό και ανθεκτικό ξύλο για τις σανίδες του κλωβού, εξασφαλίζοντας μακροζωία.
Συμπαγείς Διαστάσεις: Με διαστάσεις 250 x 400 mm, είναι εύκολο να τοποθετηθεί και να αποθηκευτεί ακόμα και σε περιορισμένους χώρους.
Πολυχρηστικότητα: Κατάλληλο για την συμπίεση σταφυλιών για κρασί, καθώς και άλλων φρούτων για την παραγωγή χυμών (π.χ., μήλα, ρόδια, κυδώνια).
Κωδικός: ENOITALIA E 250
Κατασκευαστής: ENOITALIA
Διαστάσεις (Διάμετρος x Ύψος κλωβού - πιθανώς): 250 x 400 mm
Χωρητικότητα: 23 λίτρα
Το σταφυλοπιεστήριο ENOITALIA E 250 είναι ιδανικό για:
Οικιακούς Οινοποιούς: Για την παραγωγή σπιτικού κρασιού, διατηρώντας την παράδοση και τον έλεγχο της ποιότητας.
Χομπίστες: Που ασχολούνται με την παραγωγή χυμών, ξυδιού ή άλλων προϊόντων από φρούτα.
Μικρούς Παραγωγούς: Για επεξεργασία μικρών ποσοτήτων καρπών.
Εκπαιδευτικούς Σκοπούς: Σε μικρές κοινότητες ή σχολές που διδάσκουν την παραδοσιακή οινοποίηση.
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε το πιεστήριο σε μια επίπεδη, σταθερή και καθαρή επιφάνεια που μπορεί να αντέξει το βάρος του γεμάτου πιεστηρίου και να είναι εύκολο να καθαριστεί από τον χυμό.
Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέρη είναι καθαρά και συναρμολογημένα σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πλύνετε καλά πριν από την πρώτη χρήση.
Προετοιμασία καρπού: Για σταφύλια, συνήθως γίνεται πρώτα εκραγισμός (απομάκρυνση των τσαμπιών) και ελαφρύ πάτημα για να σπάσουν τα ρώγα πριν μπουν στον κλωβό. Για άλλα φρούτα, μπορεί να χρειαστεί κοπή σε μικρότερα κομμάτια.
Γέμισμα:
Τοποθετήστε το φίλτρο ή το ύφασμα πρέσας (αν χρησιμοποιείτε) στον πάτο του κλωβού (καλαθιού).
Γεμίστε τον κλωβό με τον προετοιμασμένο καρπό, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος και να μην τον γεμίζετε υπερβολικά.
Τοποθετήστε το κάλυμμα συμπίεσης (ξύλινα μπλοκ) πάνω στον καρπό.
Συμπίεση:
Τοποθετήστε τον μηχανισμό πίεσης (βίδα) πάνω στο κάλυμμα συμπίεσης.
Χρησιμοποιήστε τη χειρολαβή (μανέλα) για να περιστρέψετε τη βίδα και να ασκήσετε πίεση στον καρπό.
Ασκήστε πίεση σταδιακά και αργά. Ο χυμός θα αρχίσει να βγαίνει από τις σχισμές των σανίδων και να συλλέγεται στη λεκάνη αποστράγγισης. Τοποθετήστε ένα δοχείο κάτω από το στόμιο της λεκάνης για να συλλέξετε τον χυμό.
Όταν η ροή του χυμού μειωθεί, μπορείτε να σταματήσετε, να απελευθερώσετε λίγο την πίεση, να ανακατέψετε τον πολτό μέσα στον κλωβό (για να εκτεθούν νέες επιφάνειες) και να επαναλάβετε τη συμπίεση για να εξαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό.
Απελευθέρωση Πίεσης & Άδειασμα:
Όταν ολοκληρωθεί η συμπίεση, περιστρέψτε τη βίδα αντίστροφα για να απελευθερώσετε πλήρως την πίεση.
Αφαιρέστε τα μέρη του πιεστηρίου και αδειάστε τον συμπιεσμένο πολτό.
Καθαρισμός:
Καθαρίστε άμεσα όλα τα μέρη του πιεστηρίου με νερό μετά από κάθε χρήση για να αποφύγετε την ξήρανση των υπολειμμάτων καρπού και να διατηρήσετε την υγιεινή.
Η σωστή συντήρηση παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του πιεστηρίου σας.
Μετά από κάθε χρήση: Καθαρίστε σχολαστικά όλα τα μέρη (λεκάνη, σανίδες, βίδα, μεταλλικά μέρη) με νερό. Για τις ξύλινες σανίδες, μπορεί να χρειαστεί ελαφρύ τρίψιμο για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα.
Στεγνώστε καλά όλα τα μεταλλικά μέρη για να αποφύγετε τη διάβρωση.
Λίπανση:
Λιπαίνετε τακτικά τον άξονα της βίδας και το παξιμάδι (καστάνια) με ένα λιπαντικό κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα (αν το πιεστήριο χρησιμοποιείται για πόσιμο χυμό) ή με γενικό λιπαντικό, φροντίζοντας να μην έρθει σε επαφή με τον καρπό.
Ξύλινες Σανίδες:
Οι ξύλινες σανίδες πρέπει να διατηρούνται καθαρές και στεγνές μετά τη χρήση. Εάν στεγνώσουν υπερβολικά και συρρικνωθούν, μπορεί να εμφανίσουν κενά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να τις βρέξετε λίγο πριν τη χρήση για να διογκωθούν.
Αντικαταστήστε τυχόν φθαρμένες ή σπασμένες σανίδες.
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε το πιεστήριο σε ξηρό, καθαρό και δροσερό μέρος, μακριά από ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία, για να προστατεύσετε τα μεταλλικά και ξύλινα μέρη.
Σταθερότητα: Βεβαιωθείτε ότι το πιεστήριο είναι τοποθετημένο σε απόλυτα σταθερή και επίπεδη επιφάνεια για να αποφευχθεί η ανατροπή κατά τη συμπίεση.
Όρια Φορτίου: Μην υπεργεμίζετε τον κλωβό. Η υπέρβαση της χωρητικότητας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πιεστήριο.
Χέρια και Μέλη: Κρατήστε τα χέρια και τα άλλα μέλη του σώματος μακριά από τον κλωβό και τον μηχανισμό συμπίεσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Υπάρχει κίνδυνος σύνθλιψης.
Προσωπικός Εξοπλισμός Προστασίας (ΠΠΕ): Συνιστάται η χρήση γαντιών για την προστασία των χεριών.
Καθαριότητα: Διατηρήστε την περιοχή γύρω από το πιεστήριο καθαρή και απαλλαγμένη από ολισθηρά υπολείμματα χυμού.
Παιδιά και Ζώα: Κρατήστε παιδιά και ζώα μακριά από το πιεστήριο ανά πάσα στιγμή.
Το σταφυλοπιεστήριο ENOITALIA E 250 καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ερώτηση σχετικά με την εγγύηση, επικοινωνήστε με τον πωλητή ή τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της ENOITALIA, παρέχοντας τον κωδικό προϊόντος (ENOITALIA E 250) και την απόδειξη αγοράς. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις οδηγίες συντήρησης και χρήσης, καθώς η παράλειψή τους μπορεί να ακυρώσει την εγγύηση.