Κωδικός: 101114 Κατασκευαστής: GRIFO (Ιταλία)
Η υδροπρέσσα GRIFO PEW 40 είναι κατάλληλη για την εκχύλιση χυμού από μαλακά και ημίσκληρα φρούτα.
Μήλα (κομμένα σε φέτες ή πολτοποιημένα)
Αχλάδια
Ρόδια (χωρίς φλούδα, σπόροι ολόκληροι ή σπασμένοι)
Σταφύλια (χωρίς τσαμπιά, ιδανικά σπασμένα)
Βατόμουρα, φραγκοστάφυλα, κράνα
Πορτοκάλια, λεμόνια (χωρίς φλούδα για αποφυγή πικρής γεύσης)
Πολύ σκληρά φρούτα χωρίς προετοιμασία (π.χ. ολόκληρα μήλα)
Πυρηνόκαρπα χωρίς αποπυρήνωση (π.χ. δαμάσκηνα, κεράσια με κουκούτσι)
Η υδροπρέσσα χρησιμοποιεί πίεση νερού δικτύου (έως 3 bar) για να φουσκώσει ένα εσωτερικό ελαστικό μπαλόνι, το οποίο πιέζει τα φρούτα που βρίσκονται μέσα στον κάδο (κλουβί). Ο χυμός εξάγεται περιφερειακά και συλλέγεται από τον σωλήνα εξόδου.
Προετοιμασία φρούτων:
Πλύσιμο και καθαρισμός.
Κοπή ή θρυμματισμός για καλύτερη αποδοτικότητα.
Φόρτωση φρούτων:
Τοποθέτησε φίλτρο/σακούλα (προαιρετικά) για εύκολο καθαρισμό.
Γέμισε τον κάδο με φρούτα μέχρι το επιτρεπόμενο ύψος.
Σύνδεση με το δίκτυο νερού:
Χρησιμοποίησε ταχυσύνδεσμο ή ρακόρ στον παρεχόμενο σωλήνα.
Άνοιξε αργά τη βάνα νερού. Το μπαλόνι φουσκώνει και αρχίζει η έκθλιψη.
Συλλογή χυμού:
Τοποθέτησε δοχείο στη βάση εξόδου για να μαζέψεις τον χυμό.
Αποσυμπίεση και άδειασμα:
Κλείσε τη βάνα.
Άνοιξε τη βαλβίδα εξαέρωσης (αν υπάρχει) ή αποσύνδεσε τον σωλήνα.
Άνοιξε το καπάκι, αφαίρεσε τα υπολείμματα.
Μην υπερβαίνεις τη μέγιστη πίεση λειτουργίας των 3 bar.
Ποτέ μη λειτουργείς τη συσκευή χωρίς νερό ή με το καπάκι ανοιχτό.
Να χρησιμοποιείται μόνο με φρούτα και όχι άλλες ουσίες (π.χ. ξηρά τρόφιμα, παγωμένα υλικά).
Μην αφήνεις τη συσκευή γεμάτη με χυμούς – αυξάνεται ο κίνδυνος οξείδωσης ή βακτηριακής ανάπτυξης.
Απόφυγε επαφή με οξέα ή χημικά καθαριστικά.