Το χειροκίνητο σταφυλοπιεστήριο BCM τύπου καστάνιας 100 λίτρων είναι ιδανικό για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς κρασιού και χυμού. Κατασκευασμένο στην Ιταλία με υψηλής ποιότητας υλικά, διαθέτει:
Λεκάνη από πεπιεσμένο χάλυβα υψηλής αντοχής, με ηλεκτροστατική βαφή για προστασία από οξείδωση.
Σανίδες από σκληρό ξύλο ανθεκτικές στην πίεση και στην υγρασία, με ανοξείδωτες ή χρωμιωμένες βίδες.
Μηχανισμό καστάνιας για ευκολότερη και σταδιακή άσκηση πίεσης.
Ιδανικό για επεξεργασία σταφυλιών, αλλά και μήλων, ροδιών, σύκων, αχλαδιών, δαμάσκηνων, κερασιών, κ.ά.
Σταφύλια (για κρασί ή χυμό)
Ρόδια
Μήλα (προβρασμένα για χυμό ή πουρέ)
Αχλάδια
Δαμάσκηνα
Σύκα
Κεράσια
Κυδώνια (προβρασμένα)
⚠️ Δεν συνιστάται για χρήση με σπόρια πολύ σκληρά ή κουκούτσια (όπως ροδάκινα/βερίκοκα) αν δεν έχουν αφαιρεθεί.
Τοποθέτηση: Στερεώστε το πιεστήριο σε σταθερή επιφάνεια, κατά προτίμηση με πλαίσιο/πλατφόρμα ή μεταλλική βάση.
Προετοιμασία φρούτων:
Αφαιρέστε κοτσάνια, φύλλα και χαλασμένα μέρη.
Λιώστε ελαφρά τα φρούτα (ιδίως ρόδια/μήλα) πριν τα τοποθετήσετε.
Γέμισμα: Τοποθετήστε τα φρούτα εντός της ξύλινης λεκάνης, μέχρι τα ¾ της χωρητικότητας (περίπου 75 λίτρα καρπού).
Τοποθέτηση πίεστρου: Τοποθετήστε την πλάκα πίεσης (ξύλινος δίσκος) και περιστρέψτε το μοχλό καστάνιας για σταδιακή συμπίεση.
Πίεση: Ενεργοποιήστε την καστάνια κατά βήματα. Ο χυμός θα αρχίσει να ρέει από το κάτω μέρος της λεκάνης.
Άδειασμα: Όταν σταματήσει να ρέει χυμός, χαλαρώστε την πίεση, αφαιρέστε τα υπολείμματα και καθαρίστε.
Καθαρισμός μετά από κάθε χρήση:
Αφαιρέστε τα υπολείμματα.
Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό (όχι με πιεστικό).
Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή σκληρά καθαριστικά.
Στέγνωμα: Αφήστε το πιεστήριο να στεγνώσει εντελώς σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο.
Συντήρηση ξύλου: 1 φορά τον χρόνο, περάστε τις ξύλινες επιφάνειες με φυτικό λάδι (π.χ. παραφινέλαιο για τρόφιμα) για αποφυγή ξήρανσης και ρωγμών.
Λίπανση μεταλλικών μερών: Μπορεί να γίνει με φυτικό λάδι (όχι μηχανής) στα κινούμενα μέρη, κυρίως στον άξονα καστάνιας.
Μην ξεπερνάτε τη χωρητικότητα (100L/45cm).
Μην εφαρμόζετε υπερβολική δύναμη στον μοχλό – ο μηχανισμός καστάνιας προστατεύει, αλλά η υπερβολή μπορεί να σπάσει τον άξονα.
Να χρησιμοποιείται μόνο για τρόφιμα.
Μην το αφήνετε εκτεθειμένο σε ήλιο ή βροχή – αποθηκεύστε το σε στεγνό χώρο.
Απαγορεύεται η χρήση από παιδιά ή μη εξοικειωμένα άτομα χωρίς επίβλεψη.